dr. JP Heijeschool

Welkom op onze website

De dr. JP Heijeschool is een openbare school voor speciaal basisonderwijs.

Onze school dankt de naam aan Jan Pieter Heije (1809-1876), een arts die zich in de 19e eeuw bekommerde om mensen in een achterstandspositie. Hij stimuleerde het naar school gaan van alle kinderen in de Haarlemmermeerpolder.

De vlieger

De vlieger in ons logo symboliseert vrijheid en is speels, als spel van kinderen. De draad staat voor de verbondenheid met de school en is flexibel. Waar het kan zullen we de draad laten vieren en waar het (nog) niet kan, zullen we de draad voor de veiligheid en structuur goed vasthouden.

De vlieger kan ook verschillende kanten op. Dit staat symbool voor de verschillende capaciteiten van onze kinderen. We spelen in op hun sterke kanten en ondersteunen de minder sterke kanten.

De vlieger staat symbool voor de manier waarop wij met de kinderen werken: zelfstandig waar het kan, hulp waar nodig.