vervoer

Taxi , fiets, openbaar vervoer

Leerlingen die op de fiets komen stallen hun fiets vanaf 8.30 uur in de fietskelder onder de school. Er is toezicht op het plein tijdens het weghalen en brengen van de fietsen. Zorgt u in ieder geval voor goede fietssloten. De stalling is tijdens schooltijd op slot. Wij zijn echter niet aansprakelijk voor eventuele schade en diefstal. Op het schoolplein is het verboden te fietsen.

Het streven is dat alle kinderen leren om zelfstandig naar school te komen, lopend, op de fiets of met openbaar vervoer. Voor kinderen die nog niet zelfstandig kunnen reizen is er de mogelijkheid van zogenaamd speciaal schoolvervoer, uitgevoerd met de schoolbus, busjes en/of taxi’s. Elk jaar wordt opnieuw gekeken, of het werkelijk noodzakelijk is, dat kinderen nog gebruik maken van het schoolvervoer. Afhankelijk van de afstand, de leeftijd en de ontwikkeling van het kind, wordt een nieuwe verklaring door de directeur afgegeven. In principe vinden we dat leerlingen van 11 jaar en ouder moeten gaan leren zelfstandig te reizen.

De SBO scholen hebben in overleg met de gemeente de volgende afspraken hierover gemaakt:
• leerlingen, die in dezelfde plaats wonen als de school gevestigd is, in het schooljaar dat zij 11 jaar worden geen recht meer hebben op schoolvervoer;
• leerlingen van 11 jaar en ouder, die buiten hun woonplaats naar school gaan kunnen gebruik maken van het schoolvervoer. Echter zodra deze leerlingen zich niet aan de regels houden, zal hen direct toegang tot het busvervoer worden geweigerd.

Wij verzoeken u vriendelijk uw auto niet te parkeren op de plek waar taxi’s en bus(jes) de kinderen afzetten en ophalen.
Op het schoolplein is roken niet toegestaan. Buiten het hek vragen wij u niet in het bijzijn van kinderen te roken.