waar de school voor staat

Een speciale school

Elk kind heeft recht op goede ontplooiingskansen; wij zeggen: zorg waar nodig, zelfstandig waar het kan.
Wij geven onderwijs dat afgestemd is op de ontwikkelingsmogelijkheden van uw kind. Wij willen dat uw kind elke dag met veel plezier naar school gaat en veel leert. Wij werken aan een fijne sfeer in de groepen en de leerkrachten doen er alles aan om er uit te halen wat er inzit.

Onze school biedt onderwijs op maat aan kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen met een zodanig complexe hulpvraag, dat zij niet met extra hulp op de gewone basisschool verder geholpen kunnen worden.

Het doel van ons onderwijs is dat de kinderen zich ontwikkelen tot zelfstandige en zelfredzame mensen en dat zij zoveel mogelijk leren wat kinderen op een gewone basisschool ook leren.

Onze school richt zich niet alleen op de verstandelijke ontwikkeling en het verwerven van kennis, maar ook op de emotionele ontwikkeling, het ontwikkelen van creativiteit en het verwerven van sociale, culturele en lichamelijke vaardigheden. Wij leren de leerlingen dat zij opgroeien in een multiculturele samenleving.

Wij bieden stimulerende onderwijsleersituaties, vragen geen prestaties van de kinderen die ze niet kunnen geven, maar we verwachten wel dat ze ieder op hun eigen manier zorg en aandacht geven aan datgene waar ze mee bezig zijn.

Belangrijke uitgangspunten van onze school zijn:
  • De kinderen gaan met plezier naar school en leren veel
  • Er zijn duidelijke regels zodat de kinderen weten waar zij aan toe zijn
  • De leerkrachten werken hard en met plezier om de leerlingen optimaal te begeleiden en ‘er uit te halen wat erin zit’
  • Kernpunten zijn: veiligheid, vertrouwen en uitdaging
  • Contact met de ouders is van groot belang voor de ontwikkeling van onze leerlingen