gym (Anoek)
Klik voor het laatste nieuws uit de gymzaal.

Er is op school één gymleerkracht, Juf Anoek.
Alle kinderen op school krijgen twee keer in de week 45 minuten gymles.

De gymles start met het omkleden in de kleedkamer. Alle kinderen gaan daarna tegelijk de gymzaal in. Bij binnenkomst gaan de kinderen zitten op één van de banken.

Als de gymles is afgelopen gaan alle kinderen douchen en aankleden.

In de gymles worden veel verschillende onderdelen gedaan. Alle bewegingsonderdelen komen jaarlijks aan bod: balanceren, springen, zwaaien, klimmen, over de kop, tikspellen, doel- en keeperspelen en nog veel meer.

Meestal wordt er in de gymles in verschillende vakken gewerkt. In elk vak is een klein groepje kinderen bezig met een bepaald onderdeel. Na een bepaalde tijd wordt er gewisseld zodat alle kinderen in elk vak aan de beurt geweest zijn.
We doen ook regelmatig grote spelen zoals bijvoorbeeld het ‘James Bondspel’ of trefbal.
Vaak eindigt de gymles met een spel waar de hele klas aan meedoet.

In de gymlessen kunnen alle kinderen altijd op hun eigen niveau bewegen en meedoen.

De kinderen gymmen in eigen gymkleding: broekje en T-shirt of een gympakje. Zij dragen gymschoenen met een goede zool. Veel kinderen houden hun gymschoenen in een aparte gymtas aan de kapstok op school, want dan kan het niet vergeten worden!

juf Anoek