groep Wendy
Klik voor het laatste nieuws uit de groep Wendy.

De eindgroep op de dr. JP Heijeschool betekent voor veel kinderen het laatste jaar op de basisschool. Hierbij ligt de nadruk in het eerste gedeelte van het jaar op het maximaal presteren en daar waar mogelijk leerstof aan te bieden die nog tot verrijking kan zorgen.

Het tweede gedeelte van het leerjaar zal de nadruk komen te liggen op de overgang naar het voortgezet onderwijs. Voor veel van onze kinderen is dat een behoorlijk grote stap. Het omgaan met meerdere docenten, agendabeheer, huiswerkplanning, zelfstandigheid etc. zal tijdens de lessen worden ingebouwd. Daarnaast worden steeds meer projectmatige lessen gegeven die aansluiten bij actuele onderwerpen waarbij de nadruk op het samenwerken komt te liggen.

Natuurlijk mag in de eindgroep een mooie afsluiting niet ontbreken. De jaarlijkse afscheidsavond wordt gevierd met een gezellig samenzijn. We gaan dan barbecueën met de leerlingen van de eindgroep en alle leerkrachten van de school zijn dan aanwezig. Daarna maken we ons klaar voor een musical- of ander soort uitvoering waarbij familieleden worden uitgenodigd