groep Renate-Judith
Klik voor het laatste nieuws uit de groep Renate-Judith.

Welkom in de onderbouw/middenbouwgroep!

In deze groep werken twee juffen. Juf Renate werkt op maandag, dinsdag en woensdag en juf Els werkt op donderdag en vrijdag.
Op dinsdag en donderdag leest juf Brenda extra met de kinderen.

In de onderbouw/middenbouwgroep zitten gemiddeld twaalf kinderen. Sommige kinderen zaten vorig schooljaar al bij ons in de groep en een aantal kinderen komen van een andere school.
We werken in een gezellig en ruim lokaal waarin we ook een huishoek, winkeltje, computers en een digibord hebben. Op de gang is de bouwhoek. In de pauzes spelen we buiten op ons schoolplein waar je kunt kiezen voor rustige of wat actievere spelletjes. Je kunt bijvoorbeeld een rondje rijden op de skelter, voetballen, in de zandbak spelen, klauteren en klimmen of even heerlijk "chillen".
Twee keer per week, op maandag en vrijdag krijgt de groep gymles van juf Anoek.

Op dinsdagmiddag gaan de kinderen die nog geen diploma hebben naar zwembad
"De Estafette" in Nieuw-Vennep voor de zwemles.
De kinderen met diploma blijven bij juf Renate op school.

Iedere ochtend gaat de school om 8.30 uur open. Als de kinderen de klas in komen, ruimen ze eerst zelfstandig hun pauzehap en brood op. Om kwart voor 9 beginnen we de lesdag met tutorlezen en werk afmaken. Tutorlezen is lezen met een kind uit een hogere klas. Hierdoor maken de kinderen meer, noodzakelijke, lees-kilometers.

Om 9.00 bespreken we de dagritmekaarten, zodat iedereen goed weet wat we allemaal gaan doen op een dag.

Vervolgens starten we met de lees- en schrijfles. Onze leerlingen kunnen alle letters lezen en schrijven. We beginnen dit schooljaar met kern 8 van de methode 'Veilig Leren Lezen' en schrijven met de methode 'Pennenstreken’.

Rond tien uur is het tijd voor de pauzehap en om tien over tien mogen alle kinderen even lekker een kwartier buiten spelen. Tussen de middag eten alle kinderen in de klas samen met hun eigen juf een broodje. Voor of na het broodje eten mag er ook nog een half uurtje heerlijk buiten gespeeld worden.

Rekenen doen we uit de methode ‘Alles Telt”.

Voor de andere lessen maken we gebruik van de volgende methodes:
‘Taalverhaal.Nu’ en ‘Leefstijl’.
Later in het schooljaar zullen we de nieuwe technisch leesmethode ‘Station Zuid’ gaan gebruiken.
Handvaardigheid- en tekenlessen kunnen in de klas of in onze mooie handvaardigheidsruimte gegeven worden.

Wij wensen iedereen een leerzame tijd en heel veel plezier in de onderbouw/middenbouwgroep!
Juf Renate en juf Judith