groep Marieke-Chrispijn

Welkom in de onderbouwgroep!

Klik voor het laatste nieuws uit de groep Marieke-Chrispijn.

In deze groep werken twee juffen. Juf Renate werkt op maandag, dinsdag en woensdag en Juf Els werkt op donderdag en vrijdag.
In de onderbouwgroep zitten gemiddeld twaalf kinderen. Sommige kinderen komen van de kleutergroep bij ons op school en een aantal kinderen komen van een andere school. Voor de zomervakantie heb je al even kennis gemaakt met je klasgenootjes op de kennismakingsochtend.

We werken in een gezellig en ruim lokaal waarin we ook een huishoek, winkeltje, bouwhoek, lees/schrijfhoek, computers en een digibord hebben. In de pauzes spelen we buiten op ons schoolplein waar je kunt kiezen voor rustige of wat actievere spelletjes. Je kunt bijvoorbeeld een rondje rijden op de skelter, voetballen, in de zandbak spelen, klauteren en klimmen of even heerlijk "chillen", Twee keer per week krijgt de groep gymles van juf Anoek.

Op dinsdagmiddag gaat de groep naar zwembad "De Estafette" in Nieuw-Vennep voor de zwemles.

Om half negen gaat de deur van de school open en begint de inloop in de klas. Mama en papa mogen nog even gezellig met je meelopen, maar om kwart voor negen begint de les.
We starten de ochtend met een “goede morgen” en nemen met elkaar de dagritmekaarten door, zodat iedereen goed weet wat we allemaal gaan doen op een dag.
Vervolgens starten we met de lees- en schrijfles. Lezen leren we met de methodes 'Leeslijn' en 'Veilig Leren Lezen' en schrijven met de methodes ‘Schrijven in de Basisschool’ en 'Pennenstreken’. In de groep hebben we hiervoor verschillende niveaugroepen. Per groep krijgen de kinderen instructie van de juf. De andere kinderen zijn dan zelfstandig aan het werk.

Rond tien uur is het tijd voor de pauzehap en om tien over tien mogen alle kinderen even lekker een kwartier buiten spelen. Tussen de middag eten alle kinderen in de klas samen met hun eigen juf een broodje. Voor of na het broodje eten mag je dan ook nog een half uurtje heerlijk buiten spelen.

Rekenen doen we uit de methode ‘Alles Telt”. Voor de andere  lessen maken we gebruik van de volgende methodes: ‘Taalverhaal.Nu’ en ‘Leefstijl’. Handvaardigheid- en tekenlessen kunnen in de klas of in de mooie handvaardigheidsruimte gegeven worden.

Wij wensen iedereen een leerzame tijd en heel veel plezier in de onderbouwgroep!
Juf Mariek en meester Chrispijn