groep Judith-Agnes
Klik voor het laatste nieuws uit de groep Judith-Agnes.

De AL-groep (alternatieve leerlijnen groep) is er elke ochtend, in de middag gaan de kinderen naar hun stamgroep (leeftijdsgroep). In de AL-groep staan twee juffen. Juf Els op maandag en juf Agnes op de andere dagen van de week.

Om half negen komen de kinderen in de groep, iedereen doet dan zijn afgesproken taakje in of buiten de klas. Dit kan zijn dagritmekaarten ophangen, computers aanzetten of buiten de klas de vaatwasser uit- en inpakken of boodschappen doen. Als je klaar bent met je taak ga je lezen. Om negen uur is iedereen weer terug in de klas en dan beginnen we elke ochtend in de kring.

We bespreken de dag en hebben tijd om even kort belangrijke gebeurtenissen te bespreken. Elke ochtend voor de pauze hebben we allemaal om de beurt leesinstructie. Wie nog niet aan de beurt is, werkt zelfstandig in de eigen prikkelarme werkplek. Voor lezen maken we gebruik van Lezen Moet Je Doen, Veilig Stap Voor Stap, Leeslijn en Nieuwsbegrip.

Om 10 over tien gaan we lekker even buiten spelen. Het plein is mooi verdeeld in een rustige chillplek, of een speelplek met zandbak en skelter, maar je kunt ook kiezen voor een competitiespel als voetbal.
Als we lekker gespeeld hebben gaan we binnen aan de grote tafel eten en hebben we tijd om met elkaar te kletsen.

Daarna krijgen we weer om de beurt instructie over verschillende vakgebieden, op dinsdag rekenen, woensdag spelling, donderdag nieuwsbegrip en vrijdag schrijven. Tijdens het zelfstandig werken maken we ook gebruik van de computers voor rekenen en lezen.
Met rekenen maken we gebruik van Alles Telt,  Maatwerk, Low Stress en de telboekjes. Voor schrijven werken we uit Schrijven in de Basisschool of Schrijven Leer Je Zo. Spelling oefenen we met Woordbouw.

Aan het eind van de ochtend kunnen we nog even met elkaar spelen. Dit kan zijn met een gezelschapsspel, knutselen, playmobil, lego, etc.

Als we rond twaalf uur naar de stamgroep gaan, krijgen we een blauwe map mee met werk om in de stamgroep te oefenen. Op de dinsdagmiddag gaan we zwemmen en op maandag en donderdag gymen we weer met de AL groep.

De feesten, verjaardagen en schoolreis vieren we gezamenlijk in de AL groep.

juf Agnes & juf Judith